Skocz do zawartości

Galeria Tortów


sweetlana

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 108
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dorota Dziękuje :wub: Biszkopt piekłam rano. Krem robiłam budyń śmietankowy + mascarpone. Biszkopt w piekarniku...budyń przygotowałam odstawiłam na parapet stygnąc, Biszkopt wyjęłam -odstawiłam stygnąć...ubiłam budyń+mascarpone odstawiłam na godzinkę do lodówki...Niestety czasu brakowało biszkopt kroiłam jak był ciepły :wacko: nasączyłam, przełożyłam masą bud.-ser. i udekorowałam. Nie trwało długo, ale dzięki Mężusiowi udało się wszystko połączyć, bo opiekował się dziećmi :biggrin: Edytowane przez sweetlana
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziewczyny, nie wiem czy przepis na masę jest na forum, ale mogę powiedzieć jak ja to robię. Biorę 1op. budyniu (smak według upodobania) + 300-400gr. mascarpone. Budyń ugotować, ostudzić, czasami zamieszać aby nie było grudek.+ 300-400gr. mascarpone(małe opakowanie), dodawać po trochu i ubić na pyszną masę. Odstawić na trochę, aby stężało, wyłożyć na biszkopt. Przypomniałam sobie że taki krem używam kiedy robię ptysie. Jest puszysty i lekki.

Edytowane przez sweetlana
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.