Skocz do zawartości

Najlepsze Na Świecie Skrzydełka Z Grilla


codogara

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki:

  • 15 skrzydełek
  • pół szklanki oleju
  • słodka papryka, ostra papryka
  • sól, pieprz
  • majeranek, tymianek
  • 1 duża cebula
  • 3 gałązki selera naciowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka tartego chrzanu
Przygotowanie:

Skrzydełka marynujemy w połowie szklanki oleju, jednej łyżeczce: słodkiej papryki, pieprzu, soli, majeranku, tymianku, musztardy i chrzanu. Do tego wędruje wyciśnięty czosnek i starte na najmniejszych oczkach cebule oraz seler. Na koniec odrobina chilli. Skrzydełka marynujemy najlepiej całą noc w lodówce. Pieczemy na średnio rozgrzanych węglach ok. 1 h. Smacznego

http://www.codogara.pl/2545/najlepsze-na-swiecie-skrzydelka-z-grilla/

post-25080-0-62903500-1312965785_thumb.j

post-25080-0-84679300-1312965795_thumb.j

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...

nic nie przebije skrzydelek na slodko! Robimy marynate z miodu, sosu sojowego, papryki slodkiej i ostrej. Skrzydla przyprawiamy solą i pieprzem i całość zalewamy, wstawiamy do lodowki (najlepiej na całą noc). przed wylożeniem na ruszt warto je czasem przemieszać ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.