Skocz do zawartości

Chrupiące Grissini


UkaniU

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki :

Mleko - 580ml

Mąka - 1kg

Oliwa z Oliwek - 60ml

Drożdże - 80g. (kostka)

Cukier - 20g.

Sól - 20g.

Sezam lub Mak. ( Garść)

Opis:

Drożdże rozpuszczamy w mleku o temp. pokojowej , wlewamy w mąkę i wyrabiamy , później dodajemy Oliwę z oliwek i Cukier. Na samym końcu dodajemy sól , mak i odstawiamy w ciepłym miejscu na kwadrans pod przykryciem alby wyrosło.

Po kwadransie dzielimy na kawałki ok. 40g +- i Formujemy ręcznie w formy Paluszków -----------

Układamy już rozwałkowane ręcznie paluszki na blaszce i pieczemy w temp. 180C ok 15min.

Życzę smacznego chrupania :smile:

Ps. Zły dział :( Wybaczcie .

Edytowane przez UkaniU
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.