Iwona GD Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2005 Tiramisu-szukam przepisu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Podam, jeśli odpowiesz skąd masz serek mascarpone 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona GD Opublikowano 27 Lipca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 :D :D To nie fair :D :D 8) Mały szantażyk..hehe Pozdrawiam ciepło :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 No, nie możesz podzielić się źródłem? 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona GD Opublikowano 27 Lipca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Na razie serka nie mam 8) interesuje mnie zatem sam przepis :D Jeśli znajdę jakieś namiary,to napewno się podzielę informacja :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jot 45 Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 Witam serek maskarpone kupisz w dużych marketach, a na 100% w hurtowni makro czy musi koniecznie to być maskarpone ? ja robiłam z serka mielonego typu Turek w kubku 8) pozdrowienia :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Iwonko - proszę. Przepis Nutelli, mistrzyni z portalu Wielkie Żarcie Składniki: - 200- 300g serka mascarpone - 3 jajka - 20- 30 podłużnych biszkoptów - 3 łyżki cukru - 2 filiżanki mocnej kawy - 3 łyżki alkoholu (najlepszy jest likier Amaretto, Grand Marnier ale może też być zwykła wódka zmieszana z zapachem migdałowym) -szczypta soli -gorzkie kakao Wykonanie: 1. Żółtka ukręcić z cukrem, stopniowo dodawać ser. 2. Z białek i szczypty soli ubić pianę na sztywno i dodać do masy żółtkowo- serowej. 3. Wymieszać alkohol z kawą, dodać 2 łyżki wody 4. Moczyć biszkopty w kawie z alkoholem krótko 5. W pucharkach do deserów kłaść warstwy: biszkopty- masa serowa- biszkopty- masa serowa 6. Całość posypać przesianym przez sitko kakao i chłodzić 6- 12 godzin Bardziej pracowici mogą oczywiście sami upiec biszkopt, pokroić go poziomo w trzy plastry, nasączyć i każdy krążek oraz wierzch posmarować serkiem tak by powstał tort Tiramisu ale również z gotowych biszkoptów smakuje wyśmienicie. Od siebie życzę smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.