albit Opublikowano 4 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2011 Składniki: - 8 grubych plastrów pasztetu (najlepszy jest "leppszy") - 50 -100 dag makaronu wstążki - 20 czarnych oliwek - 20 dag pomidorków - łyżka orzeszków piniowych - masło do wysmarowania formy Sos: - Ser żotly - 3 jajka - szklanka śmietany - pieprz - gałka muszkatołowa - sól Wykonanie 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu, nastepnie osącz na sicie. 2. Oliwki pokrój w cienkie plasterki. Ser zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Śmietane ubij z jajkami, następnie dodaj tarty ser, dopraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Opłucz i osusz pomidorki. 3. W naczyniu wysmarowanym masłem układaj na przemian makaron z pasztetem. Posyp pomidorkami, oliwkami. Polej przygotowanym sosem serowym. 4. Piecz 30 minut w temperaturze 190 stopni. Kilka minut przed końcem pieczenia posyp zapiekankę orzeszkami piniowymi lub posiekanymi orzechami włoskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.