Skocz do zawartości

Kolorowy Ryż


zulka

Rekomendowane odpowiedzi

A ja ryż lubię tak: na patelni smażę trochę mrożonego groszku ze startą na cienkie talarki marchewką. Do tego dodję jedno smażone na twardo i rozdrobnione jajko oraz usmażone wcześniej pieczarki i posiekany szczypiorek. na koniec dodaję do tego ugotowany wcześniej ryż i mieszam. Podgrzewam, aż wszystko będzie ciepłe, ewentulanie doprawiam solą i pieprzem. Potem już tylko zajadam ze smakiem, nawet bez żadnch dodatków, choć bardzo smakuje z pomidorem posypanym pokrojoną na drobno cebulą.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 lata później...
  • 1 miesiąc temu...

Przecież to jest risotto z warzywami -.- A myślałam, że może wariacja na temat barwienia ryżu domowymi barwnikami z warzyw. Dla dzieciaków jedzenie takiego ryżu pewnie byłoby frajdą... :)

@marysi_co Czerwony jest całkiem smaczny. Próbowałaś czarnego? Czasami dodaję do zup, nie robi się taki miękki, jak zwykły biały i dobrze komponuje się ze słonym mięsnym bulionem.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.