Beszamel Opublikowano 26 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2015 A ja ryż lubię tak: na patelni smażę trochę mrożonego groszku ze startą na cienkie talarki marchewką. Do tego dodję jedno smażone na twardo i rozdrobnione jajko oraz usmażone wcześniej pieczarki i posiekany szczypiorek. na koniec dodaję do tego ugotowany wcześniej ryż i mieszam. Podgrzewam, aż wszystko będzie ciepłe, ewentulanie doprawiam solą i pieprzem. Potem już tylko zajadam ze smakiem, nawet bez żadnch dodatków, choć bardzo smakuje z pomidorem posypanym pokrojoną na drobno cebulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maricn555 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 To żaden nadzwyczajny i oryginalny przepis, a wariacja na tematam risotto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amaryntushy Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 co kto lubi, jakoś za ryżem nie przepadam wolę ziemniaczki bądź makaron, ale z ciekawości spróbuje opcji z bulionem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariecky Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 ja jadłem ryż gotowany z mlekiem kokosowym, był świetny z azjatyckim sostem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
holender_sho Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2015 ryż farbuje kurkumom, chociaż zawsze mieszam go z jakimś sosem, bo ryż sam w sobie w połączeniu z kurkumą jest nieco mdły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marysi_co Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 A lubicie czerwony ryż? Dla mnie jest o niebo lepszy niż brązowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoProstuDora Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Przecież to jest risotto z warzywami -.- A myślałam, że może wariacja na temat barwienia ryżu domowymi barwnikami z warzyw. Dla dzieciaków jedzenie takiego ryżu pewnie byłoby frajdą... :) @marysi_co Czerwony jest całkiem smaczny. Próbowałaś czarnego? Czasami dodaję do zup, nie robi się taki miękki, jak zwykły biały i dobrze komponuje się ze słonym mięsnym bulionem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.