Skocz do zawartości

Sernik Gotowany Przekładany Herbatnikami


Dorunia

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki :smile: -1 kg.twarogu(może być z wiaderka) -3/4 szk.cukru -1/2 kostki margaryny Kasi -5 jaj -1 budyń śmietankowy lub waniliowy -cukier waniliowy -3/4 szk.mleka -1 łyżka mąki ziemniaczanej -herbatniki,żeby starczyło na 4 warstwy(ja kupiłam 3 większe paczki i 1 jedne petitki z Biedronki) -rodzynki -polewa czekoladowa lub galaretka na wierzch Wykonanie: Twaróg,margarynę,cukier waniliowy,cukier zwykły i żółtka zmiksować do połączenia się wszystkiego i przełożyć do garnka. Z białek ubić sztywną pianę ze szczyptą soli i wymieszać z masą serową...postawić na ogniu i zagotować...w między czasie rozmieszać budyń i mąkę w zimnym mleku i wlać do masy...szybciutko mieszać bo szybko gęstnieje. Blaszkę 28/24 wyłożyć herbatnikami i wylać część gorącej masy i tak powtarzać,żeby było 3 warstwy masy serowej...na wierzchu mają być herbatniki i na nie wylać albo polewę czekoladową albo galaretkę :smile: Ja kupiłam do tego sernika ser we wiaderku z Biedronki waniliowy i z niego robiłam,ale wtedy dałam tylko 1/4 szk.cukru,na wierzch wylałam 2 galaretki pomarańczowe rozrobione w 3 szk.wody :smile:

post-2690-0-71996900-1317976128_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.