Skocz do zawartości

Tulipan Z Pianką


apsik

Rekomendowane odpowiedzi

CIASTO 9 białek + 5 żółtek 1 1/2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 1 1/2 szkl mąki cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku Ubić tak jak biszkopt,podzielić na 4 części i dodać do nich. -do pierwszej -2 łyżki mąki -do drugiej-2łyżki kisielu wiśniowego bez cukru -do trzeciej-2 łyżki kakao -do czwartej-1/2 szkl maku Kłaść kupkami na przemian,po upieczeniu przekroić na 3 części.Piec około 40 minut Krem.. 1/2 litra śmietany kremówki ubić z 1/2 szklanki cukru pudru + cukier waniliowy ,dodać 2 galaretki agrestowe rozpuszczone w 1/2 litra wody-mają być zimne . Ciasto na koniec udekorować polewą.

post-3528-0-72923800-1321370143_thumb.jp

post-3528-0-55587600-1321370196_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dorotko masz rację że na dwie części można przekroić ale na trzy wygląda to ciekawiej i najlepiej jeszcze placki poodwracać ażeby kolory się fajnie mijały. Ja kiedyś zrobiłam z galaretką,,owoce leśne to wyglądało jeszcze piękniej. Polecam i pozdrawiam.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.