Skocz do zawartości

Sos hinduski /pomidorowy/


ali

Rekomendowane odpowiedzi

2 kg pomidorów /bez łupy/ 3 duże cebule 1/2 kg jabłek 1 szklanka octu 10% 2 szklanki cukru /można dać mniej/ 2 łyżki soli garść rodzynek ziele ang. liść laurowy 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki chilli 1/2 łyżeczki zmielonej gorczycy Pomidory, cebulę i jabłka pokroić w kostkę, gotować minimum 1 godz. dodać ocet i pozostałe składniki i jeszcze trochę pogotować. Gorące nakładać do słoików, słoiki zakręcać, odwracać i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 miesiące temu...
  • 1 rok później...

Robiąc wiosenny przegląd zamrażarki znalazłem kilka woreczków zamrożonych pomidorów. Znalażłem ten przepis,zrobiłem,dodając jeszcze główke posiekanego czosnku. Bardzo dobry,lepszy na zimno-czy na pewno nie trzeba pastryzować,wyszło mi sporo :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Myję,osuszam,całe wkładam do woreczków i do zamrazarki.Po wyjęciu na moment do gorącej wody, ściągam skórke i mozna dodawać do zup,sosów,leczo itp.NIe można ich używać do sałatek(ciapa!) Te które miałem,pamiętam kupowałem na giełdzie jeszcze po 60 gr za kilogram :grin: :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.