Skocz do zawartości

Papryka Z Pomidorami Pasteryzowana


dana2005

Rekomendowane odpowiedzi

Papryka z pomidorami pasteryzowana 1 kg strąków papryki, 3 - 4 listki laurowe, 0,5 łyżki soli, 0,5 łyżki cukru, 5 - 6 ząbków czosnku, kilka ziaren pieprzu, po 1 łyżce na słoik litrowy oliwy lub oleju, 2 - 3 szklanki przecieru pomidorowego. Strąki papryki umyć , przekrajać wzdluż, usunąć szypułkę i nasiona, opłukać. Zagotować 3 szklanki wody z dodatkiem soli i cukru. Do wrzątku włożyć przygotowane strąki papryki. Gotować pod przykryciem 3-5 min.. odcedzić przelać zimną wodą. Ostudzone strąki papryki (można obrać), pokroić w poprzek a następnie ułożyć w wymytych i wygotowanych słoikach . Do przecieru pomidorowego sporzązonego wg powyższego przepisu dodać pieprz i listki laurowe. Gorącym przecierem zalać słoiki napełnione papryką. Dodać pokrojony-starty czosnek, zalać oliwą. Pasteryzować ok.30 min. w temperaturze ok. 90 oC, następnego dnia powtórzyć pasteryzację. W zimie wykorzystuję do przyrządzania róznego rodzaju sosów, do jajecznicy przesmażam z cebulką.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.