Dorunia Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Przepis znalazłam gdzieś w internecie bardzo dawno,ale dopiero wczoraj zdecydowałam się zrobić te pierożki...bardzo nam zasmakowały więc dzielę się z Wami przepisem :) Ciasto na pierogi to każdy potrafi zrobić :) Farsz: -20 dkg.kaszy pęczaku -30 dkg.twarogu -2 spore cebule -5-6 suszonych grzybków -1 łyżka posiekanej natki pietruszki -sól,pieprz do smaku Grzybki ugotować do miękkości...kaszę upróżyć na sypko...cebulkę pokroić w kostkę i usmażyć na rumiano...Twaróg jak trzeba to zmielić,dodać do niego grzybki,kaszę,cebulkę zeszkloną,natkę pietruszki...doprawić porządnie solą i pieprzem :) Smacznego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 dotąd znałam tylko z kaszą gryczaną i twarogiem,takie z lubelszczyzny a tu teraz będzie odmiana bo zapowiadają się pysznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Basiu naprawdę polecam,bo są smaczne...oczywiście nie każdy lubi takie połączenia,ale jak dla mnie i dla moich bliskich to strzał w dziesiątkę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 No, no wyglądają bardzo apetycznie te pierożki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spoon Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Bardzo lubię pierogi litewskie oraz podlaskie(z twarożkiem, ziemniakami, cebulką i boczkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marysi_co Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Robiłam, ale nie wiem czemu nie do końca mi wyszły. Spróbuję z Twojego przepisu, ponieważ mój był chyba troszkę inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebekwita Opublikowano 28 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Moje ulubione! U mnie zazwyczaj podaje się je na wigilię i bardzo szybko znikają z talerza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Doruniu u nas były dzisiaj na obiad Twoje pierogi :grin: Długo się za nie zabierałam, aż w końcu mi się udało ;-) Powiem Ci, że wyszły przepyszne, smakowały wszystkim, nawet dzieciaczkom, które gościły u mnie w tegoroczne ferie :smile: Ja polałam je tłuszczem ze skwarkami z wędzonej słopniny, bo wczesniej akurat robiłam też ruskie, i tam poszło już dużo cebulki, a że zostały mi te skwarki, to użyłam właśnie ich, i też były dobre. Chociaż powiem, że z cebulką pewnie lepsze (ja jestem miłośniczką cebulki - mniam :wub: ) Dziękuję pięknie za ten fajny przepis, czekam na więcej ;-) i pozdrawiam serdecznie :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Ciesze się,że smakowały pierożki :) Muszę też zrobić,bo chodzą za mną od jakiegoś czasu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 11 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.