dana2005 Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2005 Sałatka warzywna 50 dag pomidorów, 3 papryki, 25 dag marchewki, 30 dag fasolki szparagowej, 30 dag cukini, por, czosnek, nasiona kopru, ziarenka pieprzu, kwasek cytrynowy (dwie łyżeczki), sól, cukier do smaku. Z pomidorów zdjąć skórkę i pokrajać je na cząstki, paprykę sparzyć usunąć gniazda nasienne, zdjąć skórkę i pokrajać w kostkę. Wszystkie pozostałe jarzyny umyć, pokroić na nieduże kawałki i blanszować (krótko obgotować we wrzątku). Wymieszać jarzyny razem i przełożyć do słoików , dodać ziarenka pieprzu i kawałki czosnku. Z wody, soli, kwasku cytrynowego i cukru przygotować zalewę. Gorącą zalać warzywa. Zakręcić dokładnie słoiki i pasteryzować 25 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.