Skocz do zawartości

Papryka, ogórki "po warszawsku"


AlCIA111

Rekomendowane odpowiedzi

Papryka i ogórki "po warszawsku" Zalewa: 1 litr octu 6 % 4 litry wody 1 łyżka soli na 1 litr wywaru Papryka: Paprykę podzielić na 4 części jeżeli większa to na 6. Paprykę układać w słoiku razem z marchewką pokrojoną w słupki i cebulą (jeżeli jest większa to podzielić ją na części). Bezpośrednio do słoika ( 1 litrowego) dodać: 4 płaskie łyżki cukru, 1/4 łyżeczki gorczycy, 3-4 ziarnka ziela angielskiego, listek laurowy. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 15 min Papryka jest pyszna, nawet mogę powiedzieć, że jest lekko chrupiąca. Nadaje się do bezpośredniego spożycia jak również może być składnikiem sałatek. Ogórki: Ogórki wraz z marchewką pokrojoną w talarki oraz cebulką pokrojoną w cząstki ułożyć w słoiku. Bezpośrednio do słoika ( 1 litrowego) dodać: 4 płaskie łyżki cukru, 1/4 łyżeczki gorczycy, 3-4 ziarnka ziela angielskiego, listek laurowy Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 15 min

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.