AlCIA111 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Papryka i ogórki "po warszawsku" Zalewa: 1 litr octu 6 % 4 litry wody 1 łyżka soli na 1 litr wywaru Papryka: Paprykę podzielić na 4 części jeżeli większa to na 6. Paprykę układać w słoiku razem z marchewką pokrojoną w słupki i cebulą (jeżeli jest większa to podzielić ją na części). Bezpośrednio do słoika ( 1 litrowego) dodać: 4 płaskie łyżki cukru, 1/4 łyżeczki gorczycy, 3-4 ziarnka ziela angielskiego, listek laurowy. Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 15 min Papryka jest pyszna, nawet mogę powiedzieć, że jest lekko chrupiąca. Nadaje się do bezpośredniego spożycia jak również może być składnikiem sałatek. Ogórki: Ogórki wraz z marchewką pokrojoną w talarki oraz cebulką pokrojoną w cząstki ułożyć w słoiku. Bezpośrednio do słoika ( 1 litrowego) dodać: 4 płaskie łyżki cukru, 1/4 łyżeczki gorczycy, 3-4 ziarnka ziela angielskiego, listek laurowy Zalać gorącą zalewą. Pasteryzować 15 min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.