Skocz do zawartości

Pomoc Przy Smazeniu Steków


lukss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Temat pewnie walkowany kilka razy ale ciagle nie moge znalesc potrzebnych informacji. Moze tutaj je znajde ;) Zaczne od tego ze uwielbiam steki i niestety musze na nie duzo kasy wydawac w restauracjach bo nie mam zielonego pojecia jak zrobic dobry stek w domu :P Zaczynajac od miesa. Czy z polskiej wolowiny (np. poledwica ) da sie wogole usmazyc dobrego steka ? Kupilem kiedys kawalek poledwicy wolowej w miesnym wrzucilem na patelnie i albo zle usmazylem albo mieso bylo stare bo smakowalo to okropnie i nie dalo sie jesc... Po drugie - jak juz dostane odpowiednie mieso, powiedzmy argentynskie. To czesto takie mieso jest mrozone. Jak je odpowiednio rozmrozic ? czy musze czekac 12h az mieso samo sie rozmrozi ? A moze do mikrofali ? Jak rozmrazaja mieso w restauracjach ? i jak je przechowuja ? Trzecia sprawa to smazenie. Czy steka da sie zrobic na zwyklej patelni powiedzmy na gazie ? Na jakim oleju smazy sie stek ? Duzo jadam w restauracjach i nigdy nie czulem w miesie oleju. A po drugie czy w domowych warunkach da sie osiagnac odpowiednia temperature smazenia ? Zawsze zastanawia mnie fenomen restauracji skad oni biora i jak smaza steki. I nie chodzi tutaj o to jak on jest podany i jakie sa dodatki,marynaty ale o najprostszy sposob na przechowywanie i smazenie takiego miesa bo to przecierz podstawa do dalszych dań... No wiec moze mi ktos pomoze ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.