sylwia55 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Witam Mam pytanie.... Czy do pierogów z grzybami i kapustą można użyć grzybów mrożonych? Robił ktoś tak? Mam zamrożoną paczkę i zastanawiam się, czy można ich użyć zamiast suszonych.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Witaj :) myślę, że śmiało możesz, tylko wcześniej należy je rozmrozić i odcisnąć z wody, powodzenia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia55 Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 A robiłaś może już takie? Wszędzie w przepisach jest pisane o suszonych..... Nie chce czegoś zepsuć..... Czy smak jest dobry? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Niestety osobiście nie robiłam... ale popytam wśród znajomych i poszukałam w googlach - rzeczywiście są tam podane suszone grzyby, ale w komentarzach piszą, że też robią pierogi z mrożonych grzybów. Wydaje mi się, że po rozmrożeniu grzyby należy pokroić, potem ugotować, ewentualnie podsmażyć i dodać do farszu :smile: Ogólnie powiem, że sosy czy zupy smakują mi lepiej z mrożonych grzybów niż z suszonych :dry: Również pozdrawiam :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwia55 Opublikowano 3 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Więc pierogi zrobione. Są pyszne :biggrin: . Grzyby mrożone, dodane jeszcze suszone. Zmielone przez maszynkę. Dodane 3 łyżeczki bułki tartej. Podsmażone na patelni z cebulką. Kapusta spażona w wrzątku. Również zmielona przez maszynkę. Wszystko wymieszane i farsz gotowy. Pychota. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 O! mniam, ale pysznie wyglądają - takie pełne brzuszki mają - głodna się zrobiłam :biggrin: Widzę, że poradziłaś sobie znakomicie, gratuluję i pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.