sylwia55 Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Składniki: -0,5 kg wątróbki drobiowej -1 cebula 25 dkg pieczarek śmietana,olej,sól,pieprz do smaku, ewentualnie odrobina mąki Przygotowanie: Cebulę obrać i posiekać,pieczarki umyć i pokroić w plasterki.Na patelni rozgrzać trochę oleju-ok 2-3 łyżki i wrzucić na niego cebulę.Posolić.Po chwili dodać pieczarki.Lekko podsmażyć a następnie dusić pod przykryciem do miękkości.Na osobnej patelni rozgrzać ponownie trochę oleju.Wrzucić na niego umytą,oczyszczoną z błon,wysuszoną i pociętą na kawałeczki wątróbkę bez żadnych przypraw [inaczej zrobi się twarda].Do podsmażonych pieczarek i cebuli dodać 2-3 łyżki śmietany,jeśli podczas smażenia pieczarki puściły dużo wody -można zagęścić łyżką mąki.Na zakończenie połączyć z wątróbką.Najlepiej smakuje z ziemniakami puree lub bagietką. Smacznego :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycia_1221 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Czy zamiast oleju można użyć smalec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.