joasia_6 Opublikowano 27 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2005 Ciasto kawowo-orzechowe Składniki: 1 opakowanie ciasta czekoladowego w proszku 2 jajka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2/3 szklanki wody 3 łyżki margaryny 1/4 szklanki siekanych orzechów włoskich Polewa kawowa 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej 2 łyżeczki gorącej wody 2 szklanki przesianego cukru pudru 1 łyżka stopionej margaryny Sposób przygotowania: 1. Przygotować ciasto według przepisu z opakowania. Rozpuścić kawę w wodzie, dodać do ciasta. Dodać orzechy i dokładnie wymieszać. Przełożyć do lekko natłuszczonej foremki karbowanej o średnicy 20 cm. 2. Piec w piekarniku około 40 minut (sprawdzić patyczkiem). Zostawić na 5 minut w foremce, następnie wyjąć przewracając. Ostudzić. 3. Polać polewą kawową. Polewa kawowa: Rozpuścić kawę w wodzie. Dodać cukier puder i margarynę. Dobrze wymieszać. Uwagi: Porcji 6-8 Przygotowanie 20 min Pieczenie 40 min Kalorie 478 Tłuszcz 7 g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.