Skocz do zawartości

Rześka Babeczka Z Pastą Miętowo-Cytrynową


Gastrosfera

Rekomendowane odpowiedzi

Oprócz dzieci i ich rodziców, latem orzeźwiające właściwości cytryny doceniają także szefowie kuchni ? Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę cytrynową z dodatkiem mięty i kurkumy, jako świetne wypełnienie kruchych babeczek Dan Cake i ? lata!

Pasta miętowo ? cytrynowa:

Składniki:

- kruche babeczki do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake

- twaróg półtłusty 300 g

- jogurt naturalny 2 - 3 łyżki

- świeża mięta 1 mały pęczek

- skórka z jednej cytryny

- szczypta kurkumy

- sól do smaku

- szczypta cukru

- pomidorki koktajlowe do dekoracji

Wykonanie:

Twaróg połączyć z jogurtem, dodać kurkumę, cukier, sól do smaku i wyrobić jednolitą masę. Dodać drobno pokrojoną miętę, pokrojoną w drobną kosteczkę skórkę cytrynową i dokładnie wymieszać. Tartletki Dan Cake napełnić pastą, udekorować listkami mięty i cząstkami pomidorków koktajlowych.

post-27694-0-69704900-1340280699_thumb.j

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.