Skocz do zawartości

Pasztet Wiejski W Boczku


Gość

Rekomendowane odpowiedzi

składniki: -kilka gałązek natki pietruszki

-1 cebula

-20 dag boczku wędzonego w plastrach

-3 duże ząbki czosnku

-1/2kg mielonej wieprzowiny

-1/2kg mielonej wołowiny

-1 jajko

-10gałązek tymianku

-4 łyżki tartej bułki

-1 łyżka oliwy

-1 łyżka koniaku

-sól, pieprz

sposób wykonania:

Na podłóżną foremkę wyłóż papier do pieczenia. Na dnie i ściankach foremki ułóż plasterki boczku tak aby wychodziły na siebie i wystawały sporo za brzegi foremki aby na końcu można było przykryć wierzch pasztetu.Posiekaj drobnitko pietruszkę natkę, czosnek i cebulę. Wymieszaj je z mięsem. Dodaj do tego jajko i oberwane listki tymianku. Mieszając dodaj bułkę tartą, oliwę i alkohol. Posyp solą i pieprzem. Wyrobione mięso wyłóż do foremki i zakryj wystającymi plasterkami boczku. Przykryj folią aluminiową. Piekarnik nagrzej do 180 stopni, włóż foremkę w większą blachę z wodą , która powinnasięgać 3/4 wysokości foremki. Wstaw do piekarnika na ok 1 i 1/2 godziny, SMACZNEGO

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.