joe_cooker Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Ciekaw jestem niezmiernie Waszych preferencji jeśli chodzi o klasyczne zakąski, otwieram właśnie z w Krakowie tradycyjne bistro a la fourchette i będę niezwykle wdzięczny za pomoc w rankingu ulubionych przekąsek :-) moje preferencje od 1-10 są następujące, ciekaw jestem waszej hierarchii :-) 1. nóżki cielęce albo wieprzowe czyli tzw. galareta zwana również studzieniną gdzieniegdzie :-) i koniecznie z cebulą! 2. tradycyjny pikantny tatarek. Swoją drogą wolicie już zmieszany i doprawiony czy samemu ? 3. ozór w galarecie 4. salceson z cebulą 5. pastusia z twarogu, bryndzy i wędzonych szprotek 6. śledź w oleju lnianym 7. kiełbasa biała parzona z musztardą i chrzanem 8. boczek z musztardą na ciepło 9. śledziki w śmietanie z cebulką 10. na ostatnim miejscu jajeczka faszerowane na wszelakie sposoby, ostatnio hitem na moich imprezach są faszerowane kurkami albo pastą z tuczyka pomożecie drodzy obywatele ? :-) pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Rozumiem, że to ma być La fourchette po polsku. A może rolmopsy ze śledzia z różnym "wnętrzem" np. ogórek, papryka, groszek, cebulka-świeże lub konserwowe, śliwki lub grzyby w occie. Może na słodko z suszoną śliwką i rodzynkami. A gdzie duża pajda chleba ze smalcem i z ogórkiem kiszonym? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe_cooker Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 tak zdecydowanie po polski ale elementów fusion też się nie będę bał :-) z rolmopsami super pomysł, pajda też jak najbardziej, nie wymieniałem wszystkiego bo musiałbym się strasznie rozpisać, to nie jest moje menu, tylko ciekaw jestem jakie są preferencje, co do zakąsek :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.