Skocz do zawartości

Ogórki (Mizeria) Z Przecierem Pomidorowym


Mariposa1976

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie To mój pierwszy przepis który zamieszczam,więc proszę,bądzcie wyrozumiali :smile: . Niestety nie mam fotki tych ogórków,ale postaram się opatrzyć w miniaturki następne przepisy (o ile będą :grin:). Ten przepis jest bardzo łatwy i mało pracochłonny. 4 kg ogórków 8 cebul 4 łyżki kucharka (lub innej podobnej przyprawy) Ogórki pokroić w talarki (jak na mizerię),wymieszać z kucharkiem i odstawić na co najmniej 2h. Następnie: 1 szklanka oleju 3/4 szklanki octu 1/2 szklanki cukru 2 przeciery pomidorowe w słoiczku Wodę z odstałych ogórków odcedzić (ja wyciskałam ogórki). Wymieszać z resztą podanych składników. Przekładać do słoików i zagotować w zależności od upodobań od 5 - 15min. Ja lubię chrupiące ogóreczki więc gotowałam ok 7min. Jeszcze jedno... Moja ciocia podpowiedziała mi,że olej można najpierw doprowadzić do wrzenia a potem przestudzić,to ogólnie przetwory z nim,nie tylko ogórki, w późniejszym okresie nie będą miały posmaku "zjełczałego" oleju. Ja jednak poszłam na łatwiznę i tego nie zrobiłam. Zobaczymy... Życzę SMACZNEGO!!!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 10 miesięcy temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.