korina176 Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 chlebki są rewelacyjne !! idealne do nadziewania Pozdrawiam autorkę przepisu i POLECAM WSZYSTKIM !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 17 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2010 Na jaką grubość rozwałkować ciasto? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Przepis sprawdziłam już dość dawno... U nas się jest uwielbiany! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasibrzuch Opublikowano 20 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2012 Chetnie skorzystam z przepisu i spróbuje jeszcze raz. Ostatnio robiłam wg jakiegoś innego znalezionego w necie - w smaku wyszły boskie, ale niestety tylko 1, góra 2 z 8 chlebków można było uznać za wizualnie udane (dziura w środku, nie przypalone itd). Ale praktyka czyni mistrza :) Podziele sie wrażeniami z drugiego podejścia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raq102 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 Często używam w kuchni chlebka pita ale muszę przyznać, że do tej pory zawsze go kupowałam… .:( To Samantha zawstydziła mnie przygotowując własnoręcznie te pyszne chlebki, więc obiecałam sobie, że następnym razem też sama je przygotuję i tak też zrobiłam… Zapraszam na chlebek pita podany z kurczakiem i sosem czosnkowym. Składniki na chlebek pita: 1 łyżeczka suszonych drożdży 60g mąki razowej chlebowej 250g mąki chlebowej pszennej plus extra do podsypania 1 łyżeczka soli 2 łyżki nasion kminku 2 łyżeczki oliwy plus extra do natłuszczenia Składniki na farsz: 1-2 piersi z kurczaka 2 papryki 2 cebule sól, pieprz, papryka w proszku, sos sojowy oliwa do smażenia Składniki na sos: 200g jogurtu naturalnego (można dodać 1-2 łyżki majonezu) 2-3 ząbki czosnku koperek sól, pieprz Mieszam drożdże z 4 łyżkami letniej wody i odstawiam na 5 minut. Do dużej miski przesiewam obie mąki i dodaję sól i kminek. W środku robię zagłębienie w które wlewam drożdże, 190 ml letniej wody i oliwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.