Skocz do zawartości

Sos Pomidorowy


AnnaK

Rekomendowane odpowiedzi

Doskonały sos do pizzy, gołąbków i zapiekanek. 3 kg pomidorów 60 dag kwaśnych jabłek (obranych, bez ogryzek) 60 dag cebuli 75 ml octu 10% 5 łyżek cukru 2 łyżki soli 9 goździków 1 główka czosnku 1 płaska łyżeczka ostrej papryki pieprz mielony do wyboru: chili, bazylia, gałka muszkatołowa, imbir, majeranek...itp według własnego smaku Pomidory oskórować i pokroić w plastry, zagotować i odlać pierwszy wodnisty sok, następnie gotować ok 20 minut, zblenderować i przetrzeć przez sito wyrzucając pestki. Jabłka i cebulę rozpróżyć w osobnych garnkach, przetrzeć i wlać do pomidorów dodając ocet, cukier, goździki i sól. Gotować na małym ogniu do uzyskania pożądanej gęstości. Pod koniec gotowania dodać mieloną paprykę i spraskowany lub drobno posiekany czosnek, chwilę pogotować i gorące kłaść w słoiki. post-7505-0-04725500-1347464088_thumb.jp

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.