Skocz do zawartości

Cukinia Faszerowana Kaszą Gryczaną


igor

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki: 2 duże cukinie 6 średnich pomidorów 2 woreczki kaszy gryczanej pieczarki ser żółty 2 jajka 2 cebule sól, pieprz keczup Sposób przyrządenia: - Cukinie przekorić wzdłuż na pół i wydrążyć miąższ (łódki) Farsz: - podsmażyć pieczarki i cebulę - ugotować dwa wroczki kaszy gryczanej - pomidory "sparzyć" i skórkę ściągnąć - pokroić w małe cząstki - dodać do tego 2 surowe jajka i zmieszać to wszystko dobrze - przyprawić solą pieprzem według uznania Farsz nałożyć w wydrążone w cukiniach łódki i w przykyrć wszystko plastrami sera żółtego (można też zetrzeć ser i posypać) Całość włożyć na około 30-40 minut do piekarnika (termoobieg) - sparwdzać czy cukina zmiękła. Jeśli tak - danie gotowe. Przed podaniem na wierzch nałożyc keczup. Danie dla 4 osób. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 tygodni później...

Ciekawy przepis zwłaszcza, że jestem niejadkiem a Twoje danie okazuje się dla mnie idealną opcją gdyż lubię cukinię i kaszę - niestety nie przepadam za cebula, ale ją po prostu nie dodam:) Jestem ciekawa czy mi będzie smakować....

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.