Skocz do zawartości

Ziemniaki po dagestańsku


AlCIA111

Rekomendowane odpowiedzi

Ziemniaki po dagestańsku Składniki: 30 dkg ziemniaków ugotownych w mundurkach 4 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3-4 łyżki oleju 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny sól pieprz szczypta cukru Wykonanie: Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, ułożyć w salaterce. Posiekany czosnek utrzeć z solą, wymieszać z olejem, octem winnym lub sokiem z cytryny. Sosem polać ziemniaki, przykryć i wstawić do lodówki. Po godzinie wyjąć doprawić do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru, dodać szczypiorek, natkę pietruszki i delikatnie wymieszać. Ziemniaki mogą stanowić oddzielne danie jako sałatka lub jako dodatek do drugiego dania w upalne dni. Są bardzo smaczne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.