Gość nioko_ Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 wiecej na: http://niokoblog.studioindygo.pl/ Kurczak z musztardy Składniki dla 4 osób; 40 g mąki 40 g migdałów, obrane i posiekane 2 łyżki bułka tarta 50 g parmezanu pieprz do smaku 600 g piersi z kurczaka 2 łyżki suszonej pietruszki 1 jajko sól do smaku olej do smażenia na sos 20 g miodu 80 g musztardy 100 g majonezu Wymieszać w misce majonez, musztarda i miodem (1), pokrywać (2) folią i wstawić do lodówki. Czystyć pierś z kurczaka z tłuszczu lub kości (3). Wyciąć pierś z kurczaka w plastry grubości 1 cm i pół (4). w misce wymieszać, bułką tartą migdały obrane i posiekane, tarty ser, pietruszka, pieprz (5). W innej misce jajka mieszać z widelcem, w innej misce umieścić mąkę. Przełożyć kurczaka w mące (6). następnie w ubitym jajkiem (7), a następnie w bułką tartą (8-9). A następnie smażyć na gorącym oleju (10), aż będą złoto-brązowe, wyjąć na papier kuchenny (11). Solić, podawać na gorąco z sosem (12). stefano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzytkownik1 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Bardzo lubię kurczaka jak i musztardę. A przepis wygląda jak najbardziej smakowicie. Chyba się skuszę i go wypróbuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paczek Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Witam:) Wlasnie dzisiaj zrobilam na obiadek. Kurczak z tym sosem po prostu rewelacja. Sama piers z tymi przyprawami jest rewelacyjna jednak dodajac na nia ten sos..mmm bajka. Moj maz zajadal sie jak nigdy. Podalam z frytkami, super sprawa. Do tego tylko pomidorki koktajlowe. Dziekuje za przeeepuszny przepis. Za niedlugo mamy gosci, wiec na bank takiego kurczaka zaserwuje:)Polecam wszystkim ten przepis:) Serdecznie pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UwielbiamJesc Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Pięknie opisane ! :) na pewno spróbuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LewTolstoj Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 no.. wygląda świetnie. a czy może być do tego musztarda ziarnista? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakija Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2013 Najlepiej pokazany przepis jaki tu widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebiernacka Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2013 ciekawy przepis ,na pewno wypruję dam znać czy smakowało pozdrawiam :) :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.