wwwilovebakepl Opublikowano 25 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 SKŁADNIKI: ILOŚĆ: 4 pucharki o poj. 250 ml 100 g gorzkiej czekolady, rozpuszczonej 60 ml mocnej kawy 6 jajek 100 g cukru Czekoladę mieszamy razem z mocną kawą. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Żółtka miksujemy z cukrem na najwyższych obrotach miksera, aż masa stanie się jasna. Następnie dodajemy do nich masę czekoladową i chwilę miksujemy. Ubite białka delikatne łączymy z masą czekoladową. Powstały mus przekładamy do pucharków, wierz zawijamy folią i wstawiamy na godzinę do lodówki. Podajemy z niewielką ilością bitej śmietany. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Libercio Opublikowano 16 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Wygląda przepysznie. Patrząc na Twój mus przypomina mi się mój deser z dzieciństwa - budyń polany kisielem - ciekawe i smaczne połączenie - zachęcam wszystkich do spróbowania. http://tanioprostoismacznie.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 17 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 ..I ja zachęcam do spróbowania budyniu z kiślem , bo robię ten deserek czesto .Mozna dodać owoce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.