kasiuniaa23 Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Szukam przepisu na cos fajnego i pysznego z mięsa mielonego ponieważ mam bardzo wymagającego męża i chciałbym zrobić mu coś pysznego na obiad. :D 8) tylko nie piszcie przepisu na lasagnie . Pozdrawiam i z góry dzięki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2005 Pulpety ziołowe z kurczaka 600 g mielonego mięsa z kurczaka, 1 jajo, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, świeże zioła (natka pietruszki, koperek), 1 łyżka ziół suszonych, do wyboru: majeranek, tymianek, oregano, wywar do gotowania pulpetów (może być z kostki), sól, pieprz Do mielonego mięsa wbijamy jajo, dodajemy posiekany, utarty z odrobiną soli czosnek, siekane świeże zioła i pozostałe przyprawy. Wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy pulpety wielkości dużego orzecha włoskiego. Obtaczamy je w mące ziemniaczanej i wrzucamy do wrzącego wywaru. Gotujemy około 5 minut. Wyjmujemy łyżką cedzakową. Wywar po gotowaniu pulpetów może być świetną bazą do sosu pomidorowego lub koperkowego. Podajemy z makaronem lub ryżem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiuniaa23 Opublikowano 31 Lipca 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 dziękuję tyle że potrzebuję przepisu na coś z mięsa mielonego wieprzowego lub wiołowego 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krakusia Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 "Paluszki" pieczone na ruszcie Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego, 1 jako, przyprawy do smaku. Ja preferuje: sól, pieprz, vegete, tymianek, natka z cebulki. Wyrobić i formować paluszki. Piec na gorącym ruszcie w piekarniku (nie na patelni) na złoty kolor ok 30 min. Paluszki te są znakomitym dodatkiem do piwa na męskich spotkaniach. Panowie będą Cię za nie uwielbiać 8) Doskonale smakują do ziemniaków, kaszy...+ surówka. Plecam :D Krakusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luśka Opublikowano 31 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2005 1/2 kg mięsa mielonego doprawić solą, pieprzem, majerankiem. Wyrobić z jajkiem i tartą bułką. umyte i oczyszczone z nasion czerwone papryki nadziać farszem z mielonego mięsa. Spiąć papryki wykałaczką. Przygotować rosół z kury "Knnor"wg przepisu. Gotować papryki w rosole na małym ogniu około 1/2 godziny. Doskonałe na zimno, jak również na gorąco/ sos zaciągnąć/. SMACZNEGO! 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kasiuniaa23 Opublikowano 1 Sierpnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2005 dzięki serdeczne za przepisy. Wypróbuję mam nadzieję że mój mąż będzie zadowolony 8) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AGA71 Opublikowano 16 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2005 CHili con corne;1/2 kg mielonej wołowiny lub wieprzowiny,1 cebula,puszka pomidorów,puszka czerwonej fasoli,chili,pieprz,sól,przyprawa do dań meksykanskich/KAMIS/. Na oleju podsmażyć mięso rozdzielając widelcem,przełożyć do garnka,następnie dodać podsmazoną na oleju cebulkę,pomidory z zalewa/pokrojone/,i odsaczoną fasolkę.Chwilę dusić,przyprawić.Podawać z pieczywem.W "WASZYCH PRZEPISACH" znajdziesz też mój przepis na ZUPĘ MEKSYKAŃSKĄ bardzo podobnie się ją przyrzadza.Do chili możesz dac też puszkę koncentratu-będzie miało lepszy kolor i smak.SMACZNEGO!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.