Lunette Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Witam! To mój pierwszy post na forum. Za kilka dni będę przygotowywała tort na swoje urodziny, a że będzie to mój pierwszy raz, a zarazem jedyna szansa, musi po prostu wyjść. Czy możecie mi doradzić jakie kremy spośród wymienionych będą do siebie pasowały? Chciałabym, żeby tort nie był jednostajny, a raczej.. zaskakujący: - śmietankowy - waniliowy - czekoladowy - ajerkoniakowy - kokosowy - bananowy - po prostu dżem wiśniowy Czy jakbym zrobiła tort czekoladowo-kokosowo-bananowy, przykładowo, to będzie on jakoś smakował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 4 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 Witaj, myślę że dobrze smakowałoby np. gdybyś zrobiła jedną warstwę z dżemem wiśniowym na to druga czekoladową i na górę śmietankowa. Pozdrawiam :) Takiego zestawienia czekolada kokos banan jeszcze nie robiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 5 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 Witaj :) Też myślę, że najwięcej to dwa różne kremy można zastosować do tortu i ewentualnie dżem, bo za dużo to nie zdrowo ;) Np.: :arrow: śmietankowy lub waniliowy i czekoladowy; :arrow: czekoladowy i ajerkoniakowy; :arrow: czekoladowy i bananowy- też fajne połączenie; :arrow: waniliowy i ajerkoniakowy. To zależy co lubimy... a dekoracja tortu też robi swoje. Powodzenia i wszystkiego najlepszego! :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Wydaje mi się, że kokos i banan mogą dać smak trochę mdły. Ja zamiast dżemu poleciłabym miękką marmoladę o smaku różanym. Pasuje do każdego kremu i smakuje wspaniale. Pozdrawiam i trzymam kciuki za udany tort. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 6 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 Faktycznie ta marmolada różana to też dobry pomysł, bo pięknie pachnie i super smakuje, a... przecież pączki smakują z nią wyśmienicie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Aneczka_D Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Takie połączeni brzmia bardzo słodko i mdło. Może lepiej zrobic jakąś warstwe bardziej neutralna typu mascarpone, albo o troszke innym smkau np. kawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krowusia Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 Ja kokos bym połączyła z ananasem. Genialny duet. Możesz przygotować równie z krem kawowy.Bitą śmietanę mieszasz z serkiem mascarpone i dodajesz mocnej kawy. Pychota, ale to już niekoniecznie połączyć z kokosem i ananasem...:) Tylko raczej kawa z wiśnią, śliwką. Powodzenia! Daj znać jaki tort przygotowałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garnek Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2013 Idealnym połączeniem na tort jest prawdziwe masło orzechowe z bananami. Zaskakujące. Uwielbiam też klasyczny tort śmietanowy z gruszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.