Sałatka paseczkowa
Przepis pochodzi ze strony www.smaczny.pl.
|
Autor przepisu:
agadab
|
Składniki: | |
30 dag szynki w plasterkach
30 dag żółtego sera w plasterkach 1 czerwona papryka 5 ogórków korniszonów 5 jajek pęczek szczypiorku 8 łyżek majonezu sól pieprz |
Sposób wykonania: |
Szynkę, żółty ser i czerwoną paprykę pokroić w paski. Korniszony pokroić w paski i odcisnąć z soku. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Białka jajek pokroić w paski, a żółtka pokruszyć. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Do miski przełożyć szynkę, żółty ser, czerwoną paprykę, korniszony, jajka i szczypiorek. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszać i schłodzić w lodówce. Smacznego. |