Przepisy Extra Dodaj przepis

Aby ryż nie skleił się podczas gotowania, należy...

Aby ryż nie skleił się podczas gotowania, należy w garnku podgrzać nieco oleju, a następnie dodać do niego ryż i dokładnie wymieszać. Dopiero wówczas można zalać ryż wrzącą wodą i zagotować na mocnym ogniu. Później garnek należy przykryć i gotować ryż na małym ogniu do czasu aż spęcznieje.

Inne informacje o poradzie:
Autor:
Dorota [2012-04-20]
Komentarze do porady:
Ta porada nie została jeszcze skomentowana. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz

Autor:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.