Przepisy Extra Dodaj przepis

Czego nie należy zamrażać?

Niektóre produkty nie nadają się do zamrażania. Są to na przykład:

  • całe jajka - surowe pękają, a gotowane mogą stać się włókniste;
  • majonez, ponieważ się rozwarstwia;
  • śmietana, jogurt - traci jednolitą konsystencję;
  • produkty z żelatyną, bo nabierają gąbczastej konsystencji;
  • żółte sery z niewielką zawartością tłuszczu - po rozmrożeniu będą się kruszyć;
  • napoje gazowane, bo mogą eksplodować;
  • owoce i warzywa zawierające dużo wody - będą po prostu niesmaczne.
  • Inne informacje o poradzie:
    Autor:
    Dorota [2012-07-17]
    Komentarze do porady:
    Ta porada nie została jeszcze skomentowana. Twój komentarz może być pierwszy.
    Dodaj komentarz

    Autor:
    Newsletter
    Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.