Przepisy Extra Dodaj przepis

Długoziarnisty ryż przed gotowaniem należy...

Długoziarnisty ryż przed ugotowaniem na sypko należy dokładnie opłukać pod zimną, bieżącą wodą. Ziarna należy rozsypać na gęstym sicie i płukać do momentu, aż ociekająca woda będzie zupełnie przezroczysta.

Inne informacje o poradzie:
Autor:
Dorota [2012-04-20]
Komentarze do porady:
Ta porada nie została jeszcze skomentowana. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz

Autor:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.