Przepisy Extra Dodaj przepis

Jak grillować łososia?

Łosoś jest idealną rybą do grillowania - podczas pieczenia nie rozpada się ani nie rozwarstwia. Można go piec bezpośrednio na ruszcie, wówczas uzyskamy chrupiący filet lub stek, ale możemy także użyć tacki lub folii aluminiowej.

Pamiętajmy, by nie grillować łososia zbyt długo, ponieważ mięso staje się wtedy suche i traci swój charakter. Filety i dzwonka łososia należy piec 7-8 minut z każdej strony (najpierw stronę bez skóry). Szaszłyki z łososiem - grillować do momentu, aż mięso stanie się jasnoróżowe z jednej strony i wtedy obrócić.

Inne informacje o poradzie:
Autor:
Dorota [2012-07-17]
Komentarze do porady:
Ta porada nie została jeszcze skomentowana. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz

Autor:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.