Przepisy Extra Dodaj przepis

Rzeżucha jako zielony symbol Świąt Wielkanocnych

Rzeżucha jest nieodzownym elementem dekoracyjnym Wielkanocnego stołu, i to właśnie w tym czasie cieszy się największym powodzeniem, później niestety o niej zapominamy... a szkoda, bo ma liczne właściwości zdrowotne i kosmetyczne.

Aby rzeżucha pięknie prezentowała się na naszym Wielkanocnym stole warto gęsto ją wysiać (tzn. nasionko obok nasionka, ale uwaga: nie nasionko na nasionku!). Gdy rzeżucha już pięknie wyrośnie, talerzyk z rzeżuchą można obwiązać ładną wstążką (np. w żółtym kolorze), a do rzeżuchy „zielonej łączki” włożyć żółte kurczaczki lub kolorowe jajka. Tak przygotowany talerzyk można płożyć na małej paterze i całość położyć na stole.

Inne informacje o poradzie:
Autor:
Dorota [2013-03-26]
Komentarze do porady:
Ta porada nie została jeszcze skomentowana. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz

Autor:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.