Przepisy Extra

Beztłuszczowe bitki wołowe z ogórkiem i cebulą

Składniki:

ok. 50 dag pieczeni wołowej
1 łyżka musztardy
1 średni ogórek konserwowy (ok. 5 dag)
1 mała cebula (ok. 5 dag)
koperek
słodka papryka w proszku
sól morska
pieprz

Sposób wykonania:

Pieczeń wołową opłukać, osuszyć i podzielić na 4 plastry. Każdy plaster mięsa delikatnie rozbić tłuczkiem. Obsypać z każdej strony słodką papryką w proszku, solą morską i pieprzem. Ogórek konserwowy i cebulę pokroić w kostkę.

Wierzch każdego plastra mięsa posmarować musztardą. Na musztardzie rozłożyć cebulę z ogórkiem konserwowym i posypać koperkiem. Plaster mięsa położyć na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) i szczelnie zawinąć. Każdy plaster mięsa zawinąć osobno i ułożyć w formie (takiej jak do ciasta). Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 60 minut w temperaturze 170-180 °C. Podawać na ciepło.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4.4545454544 stars based on 11 reviews Dania główne
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Polecamy także
Nasz profil na FB
Przelicznik wag
Słownik kulinarny
Forum smaczny.pl
Na skróty
Wyszukaj na forum
Przepisy wg tagów
Polityka cookies
Regulamin serwisu
Reklama w serwisie
Kontakt z nami
Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.