Białą kiełbaskę nakłuć wykałaczką kilka razy z każdej strony. Następnie przełożyć ją do miski i zalać jasnym piwem. Dodać musztardę, miód, szczyptę pieprzu cayenne, czarnego pieprzu, majeranku, soli oraz listek laurowy. Całość razem wymieszać i włożyć do lodówki na około 1 godzinę, od czasu do czasu odwracając kiełbasę.
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w piórka. Następnie przełożyć ją do naczynia do zapiekania, a na nią wyłożyć białą kiełbasę i całość zalać marynatą.
Naczynie z kiełbasą włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać przez około 20 minut w temperaturze 160 °C, od czasu do czasu polewając marynatą piwną, a następnie kiełbaski odwrócić i dalej zapiekać przez około 20 minut w temperaturze 160 °C. od czasu do czasu polewając marynatą.
Gotową kiełbaskę podawać na gorąco z chrzanem. To fajna propozycja na świąteczne śniadanie lub kolację.
Podane składniki wystarczą na około 4 porcje.
Smacznego.