smaczny.pl przepisy kulinarne

Biały migdałowy lukier

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4.2 stars based on 5 reviews Inne

Składniki:

¾ szklanki cukru pudru
1 łyżka soku z cytryny
kilka kropel aromatu migdałowego

Sposób wykonania:

Do szklanki wsypać cukier puder, a następnie dodać do niego przegotowaną, zimną wodę, sok z cytryny i kilka kropel aromatu migdałowego. Razem wymieszać łyżką na gładką masę.

Gotowym białym migdałowym lukrem lukrować pierniczki, a następnie udekorować kolorowymi cukierkami.

Smacznego.

Podobne przepisy:
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.