Buraczki z chrzanem

Dodane przez w dniu
7 opinii | Wyraź opinię
3.9 stars based on 60 reviews Przetwory

Składniki:

3 kg czerwonych buraków
4 łyżki octu 10%
4 łyżeczki chrzanu (ze słoiczka)
4 łyżeczki cukru
1 ½ łyżeczki soli

Sposób wykonania:

Czerwone buraki umyć, ugotować w skórce i ostudzić. Obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przełożyć do dużego garnka. Dodać ocet, chrzan, cukier i sól. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przełożyć do czystych i suchych słoików. Pasteryzować 10 minut.

Składniki wystarczą na około 9 słoiczków po 320 ml.

Smacznego.

Testuj za darmo extra.smaczny.pl przez 7 dni

Duuużo więcej przepisów, bez reklam za to z informacjami o kaloriach i wartościach odżywczych
Dostęp do 7390 przepisów.
Informacje o liczbie kalorii i wartościach odżywczych przepisu.
ZERO reklam, dzięki czemu strona ładuje się bardzo szybko.
Wybrane przepisy:
Sprawdź za darmo extra.smaczny.pl
7 dni bez żadnych zobowiązań
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,16 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
EXTRA *
Komentarze do przepisu:
Oczywiście, ocet można tutaj zastąpić cytryną, pozdrawiam :)
Dorota [2011-11-22 11:39:40]
Tak, można.
Dorota [2011-10-22 23:43:48]
Dziękuję i pozdrawiam :)
Dorota [2011-10-20 14:34:29]
Bardzo się cieszę, że te buraczki Wam smakują. Życzę smacznego i serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2011-09-21 21:51:16]
Ja trę zawsze na dużych oczkach - sa ładniejsze i moim zdaniem zawierają więcej \"buraczkowego\" smaku! Pozdrawiam
Grażyna [2010-07-29 16:08:17]
Buraczki należy zetrzeć na tarce o tych troszkę większych oczkach, nie na papkę. Powodzenia :)
Dorota [2010-07-28 10:35:37]
na pewno wypróbuję, mam pyt. czy buraczki trze się na papkę czy na tych troszkę większych oczkach?
Eliza [2010-07-23 16:48:03]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.