Przepisy Extra

Buraczki z chrzanem

Składniki:

3 kg czerwonych buraków
4 łyżki octu 10%
4 łyżeczki chrzanu (ze słoiczka)
4 łyżeczki cukru
1 ½ łyżeczki soli

Sposób wykonania:

Czerwone buraki umyć, ugotować w skórce i ostudzić. Obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Przełożyć do dużego garnka. Dodać ocet, chrzan, cukier i sól. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Przełożyć do czystych i suchych słoików. Pasteryzować 10 minut.

Składniki wystarczą na około 9 słoiczków po 320 ml.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
7 opinii | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
EXTRA *
Zdjęcie potrawy Ćwikła
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Oczywiście, ocet można tutaj zastąpić cytryną, pozdrawiam :)
Dorota [2011-11-22 11:39:40]
Tak, można.
Dorota [2011-10-22 23:43:48]
Dziękuję i pozdrawiam :)
Dorota [2011-10-20 14:34:29]
Bardzo się cieszę, że te buraczki Wam smakują. Życzę smacznego i serdecznie pozdrawiam :)
Dorota [2011-09-21 21:51:16]
Ja trę zawsze na dużych oczkach - sa ładniejsze i moim zdaniem zawierają więcej \"buraczkowego\" smaku! Pozdrawiam
Grażyna [2010-07-29 16:08:17]
Buraczki należy zetrzeć na tarce o tych troszkę większych oczkach, nie na papkę. Powodzenia :)
Dorota [2010-07-28 10:35:37]
na pewno wypróbuję, mam pyt. czy buraczki trze się na papkę czy na tych troszkę większych oczkach?
Eliza [2010-07-23 16:48:03]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.