Przepisy Extra

Ciastka z kleiku

Składniki:

3 jajka
1 szklanka cukru
25 dag margaryny
20 dag kleiku ryżowego

Sposób wykonania:

Jajka, cukier i margarynę zagnieść. Następnie wsypać kleik w proszku. Wymieszać, i z powstałej masy uformować ciasteczka. Upiec i ostudzić.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
31 opinii | Wyraź opinię
4.4156962024 stars based on 1185 reviews Ciasta i słodkości
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
robilam te ciastka sa pyszne!!
edzia [2011-02-15 21:48:21]
są pyszne mój syn je bardzo lubi
maja1234 [2010-11-16 21:05:16]
Myślę, że można - powodzenia :)
Dorota [2010-05-18 15:39:21]
moge zamiast kleiku dać kaszke pszenną?
beata [2010-03-15 12:47:16]
nie wyszło... nie wiem o co chodzi, ale rozpłynęły się w piekarniku i mam teraz płaski naleśnik....
asia [2010-01-25 12:13:55]
dziękuje za przepis pozdrawiam
jola [2009-03-03 15:18:39]
czy konsystencja ciasta nadaje sie do tego, aby pozniej wykrawac te ciastka gotowymi foremkami?
Małgorzata [2008-07-19 15:58:45]
Dzięki serdeczne!!! :) Pozdrawiam! :***
Hania [2007-07-25 15:48:17]
ja dodaje jeszcze 2 łyżki wiórków kokosowych i cukier waniliowy, można też dodać cynamon, wisienkę do środka. ciasteczka są pyszne,polecam gorąco!
kaja_f [2007-07-19 16:14:09]
a ja jadłam z dziurką ale w dziurce zamiast dżemiku-czekoladka-rewelacja!!!pyszne, lekkostrawne i nie tuczy....
zulka [2007-03-26 22:30:45]
Tak, można spróbować zrobić te ciasteczka z kaszką ryżową. Powodzenia ;)
Dorota [2007-02-03 14:23:46]
a czy zamiast kleiku moze byc kaszka ryzowa ??
igoreq [2007-02-03 13:41:00]
SMACZNE mmmmmm rewelacja :) chyba dziennie będę je piekła :))
Pysia [2007-01-14 19:51:19]
To ma być kleik ryżowy o masie około 20 dag (200 g)
Dorota [2007-01-04 16:04:47]
mam pytanie..ta paczka kleiku to jaka ma być duża tzn w dag lub w gramach??bo są rózne ilości:/
Monika=) [2007-01-04 15:43:33]
tak samo jak malwinka dodaje dżemu w dziurke w ciastku... pychota!!
serek [2006-12-31 16:44:37]
Należy tutaj dodać kleik w proszku. Powodzenia :)
Dorota [2006-02-11 19:35:33]
a ten kleik to ma być zrobiony czy dodac proszek???
Ania [2006-02-08 23:34:59]
Znam ten przepis bardzo polecam są smaczne :)
Lusi [2006-01-16 17:43:32]
a mi wyszły jakies takie twarde:( czemu?
Renata [2005-12-25 02:37:34]
znam ten przepis, tylko ze ja dodaje troche wiorek kokosowych- co daje smak ala kokosanek!!PYCHOTA!!
Madzia [2005-09-27 11:01:00]
Pychotka. Cała rodzinka szaleje. Szukałam tego przepisu bardzo długo. Dzieki.
mmdjd [2005-08-30 17:07:10]
Ciastka powinno się piec ok. 20 minut w temperaturze 170-180 st. C.
Dorota [2005-07-27 15:06:29]
smak zupełnie wciągający.ale chyba za duzo masła dodałam.a właściwie ile powinno sie je piec?
początkująca;-) [2005-07-11 21:57:31]
dodajcie do tego paczkę wiórków kokosowych będą kokosanki super
grażyna [2005-06-04 11:03:27]
my też szukaliśmy tych ciasteczek przez wiele lat.....DZIĘKUJEMY!!!!!!!!!!!!
e [2005-01-20 21:12:41]
Pyszne!!!!!!!!!!!!!!!!
W@rszawwkas [2004-12-17 14:56:33]
szukalam tego przepisu latami.uwielbiam te nijakie ciasteczka.zrobie sobie cala fure i bede sie opychac.to takie proste a jednak .dzieki CI dobra kobieto
viola [2004-11-22 23:05:08]
jest ok ale mozna jeszcze dodac orzechów i innych dodatków
mc12 [2004-10-21 19:36:29]
znam ten przepis! Ciasto sie za bardzo klei do rk!!!!!!!!!!
zawiedziona [2004-10-02 19:46:01]
Znam ten przepis, tylko ja formuję te ciasteczka jak kluski śląskie (to te z dziurką na środku) a w dziurkę wkładam odrobinę dźemiku. Są fantastyczne warto spróbować ;o)
malwina [2004-03-05 14:59:13]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2020. Wszystkie prawa zastrzeżone.