Przepisy Extra

Cukinia i por jako dodatek obiadowy

Składniki:

2 średnie cukinie (ok. 1,20 kg)
1 średni por (ok. 7 dag)
2 duże cebule (20 dag)
3 ząbki czosnku
szczypiorek
sól morska
pieprz

Sposób wykonania:

Cukinię umyć i w skórce pokroić (w tzw. trójkąty – każdy plasterek pokroić na cztery części). Por opłukać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w dużą kostkę. Czosnek obrać i pokroić w małą kosteczkę. Szczypiorek opłukać, osuszyć i drobno pokroić.

Teflonową patelnię rozgrzać, a następnie przełożyć na nią cukinię, por, cebulę i czosnek. Wszystko razem wymieszać i smażyć na średnim ogniu około 30 minut. Na koniec dodać szczypiorek, sól morską i pieprz. Wszystko razem wymieszać i podawać np. młodymi ziemniaczkami i ulubionym kotletem.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
EXTRA *
Zdjęcie potrawy Karela Sabzi
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.