Filet z kurczaka pokroić w kostkę i zrumienić na oleju. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do zrumienionego kurczaka. Chwilkę razem smażyć. Następnie wlać około 1 ½ szklanki wody i dusić pod przykryciem około 20 minut (na małym ogniu).
Do ½ szklanki zimnej wody dodać śmietanę i mąkę pszenną. Dokładnie wymieszać, wlać do kurczaka i zagotować. Dodać zieloną pietruszkę, majeranek i przyprawy.
Gulasz podawać z kaszą jęczmienną i ulubionym dodatkiem obiadowym.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.