Przepisy Extra

Delikatna rybka w koperkowo-czosnkowym sosie

Składniki:

Delikatna rybka:
½ kg filetu z ryby – 2-3 sztuki (np. Tilapia)
1 ząbek czosnku
bazylia
sól
pieprz
Sos:
5 łyżek jogurtu naturalnego
1 pęczek koperku
2 ząbki czosnku
sól morska
pieprz ziołowy

Sposób wykonania:

Filet z z ryby rozmrozić, opłukać i osuszyć. Czosnek obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Następnie filet ryby ułożyć na aluminiowej folii. Posypać czosnkiem, bazylią, solą i pieprzem. Rybę szczelnie zawinąć w folię (każdy filet zawinąć w osobną folię). Ułożyć w prostokątnej formie. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 18 minut w temperaturze 180 °C. ( w połowie pieczenia otworzyć folię).

Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Czosnek obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Do miseczki przełożyć jogurt naturalny. Dodać do niego koperek i czosnek. Przyprawić do smaku solą morską i pieprzem ziołowym. Wszystko razem wymieszać i włożyć do lodówki do schłodzenia. Upieczoną rybę podawać na gorąco polaną sosem.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
4.1777777776 stars based on 18 reviews Dania główne
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Pani Doroto mam prośbę,ostatnio zauważyłam,że podała Pani kilkanaście przepisów do stosowania w diecie Dukana,zamierzam przejść na tą dietę,zakupiłam książkę z przepisami dla naszych rodaków ale nie mogę znależć przepisu na jakieś placki owsiane,które się je w II fazie zamiast chleba,czy posiada Pani ten przepis to bardzo bym Panią prosiła o zamieszczenie,dziękuję!Świetnie Pani gotuje.
Basia [2011-04-27 13:33:31]
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.