Brzuszki łososiowe obrać ze skóry, oczyścić z tłuszczu (jeżeli jest) i pokroić lub rozgnieść widelcem. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Czosnek obrać, opłukać i pokroić w małą kostkę.
Do miski przełożyć łososiowe brzuszki, jajka, czosnek i musztardę. Dodać kurkumę, ostrą paprykę w proszku, sól morską i pieprz ziołowy. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Wierzch pasty udekorować rzeżuchą. Gotową pastę włożyć do lodówki do schłodzenia.
Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.
Smacznego.
Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.
Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.