Przepisy Extra

Dietetyczna pasta z wędzonej makreli i jajek

Składniki:

1 wędzona makrela (ok. 30 dag)
5 jajek
5 łyżek jogurtu naturalnego
2 łyżki musztardy
koperek
sól morska
pieprz ziołowy

Sposób wykonania:

Makrele obrać ze skóry, ości i rozdrobnić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę.

Do miski przełożyć wędzoną makrelę, jajka, jogurt naturalny, musztardę i koperek. Przyprawić solą morską i pieprzem ziołowym. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki do schłodzenia.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

Dodane przez Dorota w dniu
1 opinia | Wyraź opinię
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Dziękuję :)
Dorota [2013-01-10 11:09:32]
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.