Przepisy Extra

Dżem agrestowo-jagodowy

Składniki:

50 dag agrestu
5 dag jagód
¼ szklanki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego

Sposób wykonania:

Agrest oczyścić z szypułek i ogonków, a następnie opłukać i osuszyć. Jagody przebrać, opłukać i również osuszyć.

Do garnka z grubym dnem przełożyć agrest i jagody. Dodać cukier i cukier waniliowy. Razem wymieszać i smażyć na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aby masa owocowa się nie przypaliła.

Gotowy, gęsty dżem przełożyć do czystego i suchego słoiczka. Szczelnie zamknąć i pasteryzować przez około 5 minut. Ostudzić, a następnie wynieść do ciemniej i zimnej piwnicy.

Z podanych składników wyjdzie 1 słoiczek 250 ml pysznego dżemu.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
5 stars based on 1 reviews Przetwory
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Polecamy także
Nasz profil na FB
Przelicznik wag
Słownik kulinarny
Forum smaczny.pl
Na skróty
Wyszukaj na forum
Przepisy wg tagów
Polityka cookies
Regulamin serwisu
Reklama w serwisie
Kontakt z nami
Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.