Przepisy Extra

Fasolka szparagowa z masłem i bułką tartą

Składniki:

40 dag fasolki szparagowej (żółtej)
1 litr wody
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
10 dag masła
6 dag bułki tartej (½ szklanki)

Sposób wykonania:

Z fasolki szparagowej odciąć końcówki i opłukać. Do garnka wlać wodę, dodać cukier i sól. Gdy się zagotuje, przełożyć fasolkę i gotować na małym ogniu pod przykryciem przez około 20 minut, a następnie odcedzić.

Na patelnię przełożyć masło i roztopić. Dodać bułkę tartą i zrumienić. Na koniec przełożyć fasolkę szparagową. Całość razem wymieszać i podawać na gorąco. Można serwować jako dodatek obiadowy lub osobno jako lekkie wakacyjne danie obiadowe - pycha!

Podane składniki wystarczą na około 2-3 porcje.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
4.3655172412 stars based on 87 reviews Dania główne
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Progmid 2003 - 2021. Wszystkie prawa zastrzeżone.