Przepisy Extra

Grillowana kolorowa papryka z koperkiem

Najczęściej na grillu przygotowywane są potrawy o charakterze mięsnym. Ale czy warto grillować warzywa? Odpowiedź może być tylko jedna: zdecydowanie warto!

Przygotowane w ten sposób warzywa stanowią świetny dodatek do potraw mięsnych z grilla lub nawet zwyczajnie, wykonywanych w kuchni w piekarniku.

Wiadomo, warzywa to witaminy, a więc w ten sposób można przemycić dodatkową porcję tych niezbędnych w naszej diecie wartości odżywczych.

Kolorowe warzywa na talerzu lub na tacce podane w plenerze niewątpliwie dodadzą atrakcyjności podawanym daniom. Czytaj więcej

Nic tak, oprócz głodu nie nastraja pozytywnie do zjedzenia czegoś apetycznego, jak ładny, kolorowy i atrakcyjny wygląd serwowanej potrawy, która tym sposobem mówi „zjedz mnie”.

Taka grillowana papryka to bardzo prosta i tania "sprawa", ale to też bardzo aromatyczny przysmak o delikatnej konsystencji :)

Papryka z grilla po prostu rozpływa się w ustach, dlatego warto o niej pamiętać przy grillowaniu kiełbasek lub steków.

Smacznego!

Składniki:

4 kolorowe papryki (żółta, pomarańczowa, czerwona i zielona)
2 łyżki oliwy z oliwek
sos sojowy
koperek

Sposób wykonania:

Kolorową paprykę pokroić wzdłuż na kawałki, oczyścić, opłukać i osuszyć. Przełożyć do dużej miski. Dodać oliwę z oliwek, sos sojowy i koperek. Wszystko razem dokładnie wymieszać i włożyć do lodówki na około 60 minut.

Następnie położyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 15 minut. Podawać razem z grillowaną kiełbaską, stekami lub szaszłykami.

Smacznego.

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
5 stars based on 4 reviews Przystawki
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 10,75 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter
Progmid 2003 - 2024. Wszystkie prawa zastrzeżone.