smaczny.pl przepisy kulinarne

Jajka faszerowane awokado

Dodane przez w dniu
Wyraź opinię
3.666666666 stars based on 3 reviews Przystawki

Składniki:

1 awokado
1 łyżka soku z cytryny
1 ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
chili
pieprz czarny

Sposób wykonania:

Jajka ugotować na twardo (w wodzie z solą). Zalać zimną wodą, ostudzić, obrać ze skorupki i opłukać. Przekroić na połowę i wyciągnąć żółtka.

Awokado również rozkroić, wyciągnąć pestkę, a miąższ wydrążyć łyżką do miseczki, dodać sok z cytryny i wymieszać. Czosnek obrać z łusek, opłukać i zmiażdżyć.

Do miseczki z awokado przełożyć zmiażdżony czosnek. Dodać rozkruszone żółtka, oliwę z oliwek, szczyptę chili, soli i czarnego pieprzu do smaku. Całość razem zmiksować blenderem na gładką masę. Następnie nałożyć do szprycy i napełniać połówki jajek.

Tak przygotowane jajka ułożyć na talerzyku i posypać szczypiorkiem.

Podane składniki wystarczą na około 3 porcje.

Smacznego.

Testuj za darmo extra.smaczny.pl przez 7 dni

Duuużo więcej przepisów, bez reklam za to z informacjami o kaloriach i wartościach odżywczych
Dostęp do 7711 przepisów.
Informacje o liczbie kalorii i wartościach odżywczych przepisu.
ZERO reklam, dzięki czemu strona ładuje się bardzo szybko.
Wybrane przepisy:
Sprawdź za darmo extra.smaczny.pl
7 dni bez żadnych zobowiązań
Podobne przepisy:
Przepisy EXTRA *
Przepisy oznaczone symbolem EXTRA są dostępne bez reklam, za to z tabelami wartości odżywczych.
Koszt dostępu do przepisów EXTRA wynosi od 4,92 zł miesięcznie (zależnie od wybranego okresu abonamentu).
extra.smaczny.pl możesz przetestować za darmo przez 7 dni!
Komentarze do przepisu:
Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Twój komentarz może być pierwszy.
Dodaj komentarz:
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.